Buitenzwembad in Pernis opent deuren: ‘Eindelijk weer bezoekers verwelkomen’

Na het buitenzwembad in Hoek van Holland, dat bij wijze van hoge uitzondering haar deuren al opende in januari, is vanaf dit weekend ook het buitenzwembad in Pernis weer geopend.

Voor het zwembad een welkome stap, zeker nu de andere zwembaden in de stad voorlopig gesloten zijn en blijven. Vrijdagmiddag hadden twee vaste en trouwe badgasten de eerst om de eerste duik te nemen. ‘Deze opening is een bijzonder moment voor de mensen uit de buurt. Ze komen hier graag. Ik hoop m’n vaste bezoekers weer te verwelkomen, maar we verwachten mensen uit de hele regio’, zegt Luis Ramos, locatiemanager van Zwembad Pernis.

Het nemen van een duik gaat wel iets anders dan je ‘normaal’ gewend bent. Bezoekers kunnen tijdsloten van 45 minuten reserveren, per tijdslot zijn er maximaal 45 mensen toegestaan in en rondom het bad. Je dient je tijdslot van te voren te reserveren. De douches en binnenkleedkamers mogen vanwege de coronamaatregelen niet gebruikt worden, naast het bad zijn tijdelijke tenten neergezet waarin bezoekers zich kunnen omkleden. Eén bezoek aan het bad kost 5 euro, bestaande abonnementen en strippenkaarten zijn niet geldig.

De prijs van het bezoek aan het zwembad ligt hoger dan normaal, omdat het bad eerder geopend is dan normaal en dus ook verwarmd moet worden tot 21 á 21,5 graden. Het zwembad in Hoek van Holland werd daarom al eerder geopend, omdat het bad kleiner is en dus makkelijker te verwarmen is. Na 1 mei, de datum waarop het buitenbad normaliter open gaat, gelden weer de normale prijzen. Bij de hogere prijs zit wel een voordeel: naast een duik in het verfrissende water krijgen de bezoekers ook een gratis kopje warme chocomelk, thee of koffie.