Buurt realiseert muurschildering Reggery Gravenbeek in Slinge

De Rotterdamse filmmaker Reggery Gravenbeek onthulde een speciale muurschildering in Slinge op zijn Instagram. De muurschildering is geïnitieerd door een groep jongens uit de buurt en kwam als een totale verrassing voor Gravenbeek.

“The hood loves me. Ben dankbaar voor alle love en support”’, zo schrijft Reggery op zijn Instagram. Deze week werd zijn muurschildering onthuld in zijn buurt, Slinge. Het is geschilderd door kunstenaar Marcus Gomad. Een hele eer. ‘Ze hebben zelf de artiest gecontacteerd, betaald en speciaal toestemming aan Vestia gevraagd’, vertelt Reggery. De muurschildering is te vinden op de Harkulo flat aan de kant van de Averlo.

Éen van de initiatiefnemers legt ons uit hoe de muurschildering tot stand is gekomen; ‘We vonden dat Reggery een keer beloond mocht worden voor het harde werk dat hij levert voor de buurt. Voor jong en oud staat hij altijd klaar zonder er iets voor terug willen. En daar zijn er niet veel van. We wilden hem belonen met iets dat blijvend was. Een cadeau zou niet werken, want iedereen weet dat Reggery geen materialistisch persoon is. Dus na veel brainstormen kwamen we uit op een muurschildering’. Reggery was zelf op vakantie toen de muurschildering werd onthuld; ‘Mensen begonnen me te taggen en foto’s te sturen ik dacht zelf dat het een grap was of photoshop. Maar toen ging ik met iemand videobellen. Ik was echt in shock. Ik was verbaasd, maar daarna voelde ik me echt vereerd, wow dat is love man’. Voor Reggery is dit de ultieme vorm van erkenning.

tekst gaat verder onder foto

Inzet voor de buurt
Zelf kwam Reggery op jonge leeftijd in aanraking met politie en andere autoriteiten. ‘Mensen weten dat ondanks de slechte dingen die ik gedaan heb dat ik echt me best doe om ervoor te zorgen en voorkomen dat andere mensen hetzelfde doen. Ik probeer op een positieve manier het verschil te maken en de laatste jaren is dit goed gelukt’, aldus Gravenbeek. De laatste jaren zet hij zich fanatiek in voor jongeren uit de buurt. Zo werd hij hoofdsponsor van Spartaan’20, de voetbalclub in de wijk. Hij organiseert met zijn stichting Team Enkelband, verschillende evenementen en onlangs betrok hij meerdere jongeren uit Slinge bij het filmproject ‘Shank’ over messengeweld onder jongeren. De hoofdrollen en een aantal bijrollen zijn weggelegd voor jongens en meiden uit de buurt. Ook wijkagent Theo kan dit beamen. Hij kent Reggery al sinds zijn jongere jaren en heeft hem zijn leven zien omdraaien. ‘Ik vind het een gouden vent. Hij doet heel veel voor de jongeren uit de wijk en hij krijgt ontzettend veel respect van de bewoners en jongeren uit de wijk. Ik denk dat het een mooie erkenning is voor het werk dat hij doet, ook met de stichting.’

Ruwe Diamant Award
In 2019 was de eerste editie van de Ruwe Diamant Award. Reggery initieerde deze awardshow om jongeren op Rotterdam-Zuid te motiveren om hun talenten achterna te gaan. Zes genomineerden, allemaal tussen de 16 en 21 jaar oud, maakten kans op deze award.