Buurtbewoner Quen knutselt vergeet-me-nietjes voor omgekomen Marlous (39) en Romy (14)

Delfshaven is in diepe rouw. De schietpartij aan het Heiman Dullaertplein van donderdag 28 september waarbij moeder Marlous (39) en dochter Romy (14) bij omkwamen, maakt enorm veel impact in de wijk. Er is veel ongeloof en verdriet. Buurtbewoner Quen van Meer is zo diep geraakt dat zij een actie startte. Zij knutselt zoveel mogelijk vergeet-me-nietjes van papier en verspreidt deze door de wijk. Hiermee hoopt ze dat de slachtoffers nooit worden vergeten. “Marlous was, net als ik, een moeder die aan de bel trok, maar niet werd gehoord. Dat vind ik heel onrechtvaardig en daar kan ik niet tegen.”

Tijdens de bewonersbijeenkomst hoorde Quen alle verhalen van de vriendinnen en buren van Marlous. Daar hoorde Quen dat Marlous al heel vaak gewaarschuwd heeft voor haar buurman, maar er werd niks aan gedaan. Quen kende Marlous niet persoonlijk, maar omdat ze zelf ook moeder is heeft het haar sterk geraakt. “Ik begon de vergeet-me-nietjes te knutselen aan de keukentafel met mijn kinderen.Ik kan niet alleen blijven huilen.”

De vergeet-me-nietjes verspreiden zich door de wijk. Ze liggen ook bij het condoleanceregister dat is te bezoeken bij de gemeente op kantoor aan het Heiman Dullaertplein. Buurtbewoners mogen de knutselwerken meenemen en thuis ophangen voor het raam.