Buurtbewoners starten crowdfundingsactie voor buurtAED

Paul Huguenin en Joris van Nispen hebben zich aangemeld op BuurtAED.nl, om door middel van crowdfunding een AED apparaat bij hun in de buurt te krijgen. Paul doet dat voor Kralingen en Joris voor Charlois.
Joris van Nispen woont en werkt in het Japans cultureel centrum Shofukan in Charlois. Hij wil graag een AED op de muur van het centrum: “We willen graag een AED, omdat Shofukan een bekende plek is in de wijk. Bovendien Ik heb een EHBO diploma en ben ik bedrijfshulpverlener bij de gemeente”. Er zijn op dit moment twee AED apparaten in de buurt. De apparaten bevinden zich in de apotheek en de supermarkt, maar deze zijn niet altijd open. Daarnaast is het cruciaal dat een AED dicht in de buurt is. Bij een hartstilstand is het van het van groot belang dat iemand binnen 6 minuten wordt gereanimeerd om de overlevingskans te vergroten. Jaarlijks krijgen 15.000 een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Joris en Paul zijn beide burgerhulpverleners. Zij worden opgeroepen als iemand een hartstilstand krijgt, om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk iemand naar het slachtoffer gaat. Iemand anders wordt opgeroepen om naar de AED te gaan. Het duurt gemiddeld namelijk tien minuten voordat de ambulance is gearriveerd en dat is dus eigenlijk te laat.

Paul Huguenin is manager bij de Hartstichting. Hij wil het AED apparaat ook op zijn huis plaatsen. Volgens hem is een AED geen moeilijk apparaat om te bedienen: “De AED is een heel mooi apparaat. Als je er even naar hebt gekeken, kun je er zo gebruik van maken”.

In Kralingen gaat de de crowdfundingsactie heel goed: “Het is ongelooflijk, maar dat gaat dus geweldig. Ik ben vier dagen geleden de actie gestart en hij is eigenlijk al rond voor deze AED. Ik ben nu dus een tweede actie begonnen samen met de bewonersvereniging”. In Charlois is nu ongeveer de helft van het bedrag binnen.

Wil jij Paul en Joris steunen met hun actie? Paul kun je steunen door op deze link te klikken en Joris kun je steunen door op deze link te klikken. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter