Buurtbewoners starten petitie voor meer leven op ‘Rouwboulevard’

De Rusthoflaan in Crooswijk moet weer tot leven worden gebracht. Dat is de inzet van enkele buurtbewoners die een petitie zijn gestart om ondernemers naar de wijk te krijgen. De straat is nu namelijk aangewezen als rouwboulevard, wat betekent dat uitvaartwinkels overal zitten maar er weinig tot geen vergunningen worden vergeven aan andere initiatieven. En daar moet volgens buurtbewoners verandering in komen.

“Er is niks, behalve een bakker, een café een heel veel rouwwinkels”, aldus bewoners Diana en Christelle wanneer zij praten over de omgeving aan en rondom de Rusthoflaan. Zij storen zich, net als veel medebewoners, aan het gebrek aan levendigheid in de wijk en zijn daarom een petitie gestart: “De gezelligheid moet weer terugkomen. Na de crisis is er hier veel nieuwbouw gekomen en gaat het weer goed met de wijk, dat mag dan ook wel blijken uit het straatbeeld”.

Er zit echter een kink in de kabel: tijdens de crisis is de laan door Woonstad Rotterdam aangewezen als rouwboulevard om de leegstaand tegen te gaan. Zodoende konden veel uitvaartwinkels op steenworp afstand van begraafplaatsen een winkel openen en werd leegstand tegengegaan. Nu het echter weer goed gaat, moet er volgens Diana en Christelle ook ruimte komen voor andere ondernemers: “We willen de uitvaartwinkels zeker niet wegjagen, maar een sigarenboer, een groenteboer, een buurtsuper…dat zijn allemaal dingen die vaak worden genoemd. Wij zien dan liever zulk soort ondernemers hierbij komen dan nog meer uitvaartwinkels”.

Ook de enkele ondernemer die de crisis overleefde is het volledig eens met de lezing van de dames: “Vroeger was het hier hartstikke gezellig op straat, maar nu lijkt het elke dag een zondag…zo stil is het”, aldus Sandor die tussen de rouwwinkels in zijn eigen zonnestudio heeft. Ook de lokale bakker ziet graag vernieuwing in het winkelaanbod: “Vooral verswinkels kunnen we goed gebruiken, wij zitten hier dan wel, maar het moet gewoon kunnen dat je overal in de wijk je eerste levensbehoeftes kan halen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat