Buurtbewoners voelen zich niet per se onveiliger na steekincident op Westersingel

In het centrum van Rotterdam rondom de Westersingel werd woensdagmiddag (op klaarlichte dag) een 33-jarige man neergestoken. Reden? De dader was in de auto van het slachtoffer gaan zitten en wilde er niet uit. De laatste tijd zijn er meer van dit soort steekincidenten. Bewoners rondom de Westersingel zijn echter niet erg onder de indruk: “Het gaat al jaren rond dat het in het Oude Westen zo gevaarlijk is, maar eigenlijk vind ik dat heel erg meevallen.”

“Het is uiteraard niet leuk en niet om het goed te praten, maar je woont in een stad en dan gebeuren er dat soort dingen”, vertelt een man die hier al bijna 30 jaar woont. De man voelt zich niet onveilig en heeft gewoon veel contact met zijn buren. Een andere bewoner woont sinds een maand vlakbij het Wijkpark en voelt zich wel wat minder veilig. Mede door de vele daklozen: “Het valt mij op dat ze vooral verward zijn. Dat was in de buurt van het Oostplein, waar ik eerst woonde, wel anders. Hier kunnen ze bijvoorbeeld gewoon gaan poepen.”

OPEN vraag
OPEN Rotterdam ging naar het centrum en vroeg aan de voorbijgangers: Voelt je nu meer angst als je over straat loopt? Ook zij zijn over het algemeen niet persé banger.