Buurtbewoners ervaren last van straatafzettingen tegen geluidsoverlast

Om de overlast van zeer luide auto’s (zowel luid als hard knallende uitlaten als harde muziek vanuit auto’s) tegen te gaan worden in het centrum, in de late weekend-uren verschillende straten afgezet. Dit gebeurde ook bij de kruising tussen de Karel Doormanstraat en de Aert van Nesstraat. Dit tot groot ongenoegen van bewoner William Kreber en zijn buren.

Wat William betreft werd de straat op een heel ongelukkig punt afgesloten: omdat auto’s niet rechts de Aert van Nesstraat op konden draaien, werden ze naar links gestuurd via het Schouwburgplein om vervolgens nogmaals links via de Mauristsstraat uit te komen op de Van Oldenbarneveltstraat. Door de afsluiting kwamen alle straten in dit blok, en met name de zeer smalle Mauristsstraat vast te staan. Dat vast staan leidde weer tot onder andere getoeter en muziek die in de auto’s (hard) werd afgespeeld uit auto’s kwamen, kortom overlast voor de bewoners.

Wat William betreft kon dit een stuk beter: sluit gewoon de Karel Doormanstraat af bij de kruising met de Van Oldebarneveltstraat en iedereen wordt naar links de Van Oldebarneveltstraat op gedirigeerd. In de Van Oldebarneveltstraat zitten alle slaapkamers aan de achterkant, dus echt veel overlast evaren de bewoners niet daar.

Zo simpel als het idee klonk, zo ingewikkeld bleek het om bij de gemeente bij de juiste persoon te komen. Zo bleek 14 010 niet echt in staat William naar de juiste persoon door te verbinden. Na verschillende mailtjes die, zonder reactie, volgden belsoot Kreber zijn heil te zoeken bij Ombudsman Rotterdam – Rijnmond. Die kon William meteen aan de juiste personen koppelen en na aan gesprek is zijn aanbeveling overgenomen. Het weekend daarna werd de Karel Doormanstraat afgesloten ter hoogte van de Van Oldenbarneveltstraat.