Buurtcentrum Thuis in West genomineerd voor een Appeltje van Oranje

Het warme, gastvrije buurtcentrum Thuis in West, dat al tien jaar kwetsbare bewoners van Rotterdam-West helpt, is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. De prijs komt van het Oranje Fonds. 

Het buurtcentrum Thuis in West is een gastvrij buurtcentrum in Middelland waar je als buurtbewoner de kans krijgt om andere buurtbewoners te ontmoeten en jezelf te ontwikkelen. Het buurtcentrum is opgericht in 2009 toen de Christelijke Gereformeerde Kerk in de Coloniastraat werd opgeheven.

Ieder jaar worden er drie Appeltjes van Oranje uitgereikt aan verschillende sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groeperingen aan elkaar verbinden om vervolgens weer mee te kunnen doen in de samenleving. Het thema van 2023 is ‘Bruggenbouwers in de buurt.’

De prijs
Het Appeltje van Oranje bestaat uit een bronzen beeld gemaakt door Koningin Beatrix en een geldbedrag van €25.000,-. Mocht buurtcentrum Thuis in West een prijs winnen dan hoopt de organisatie met het bedrag nog meer bruggen te bouwen in de buurt en buurtgenoten met elkaar te verbinden. 

Stemmen kan tot en met 10 juni a.s. Wil jij een stem uitbrengen op Thuis in West? Dat kan via deze link!