BuurthapperT brengt dagelijks honderd maaltijden rond in Prins Alexander

Door heel Rotterdam zijn er diverse initiatieven om degenen die het nodig hebben te voorzien van eten. Maar in het geval van de BuurthapperT gaat het ook om het maken van een praatje. Buurtwerk Het Lage Land brengt maaltijden rond voor 4 euro in de wijk Prins Alexander.

“De Buurthappert is een maaltijdservice die is uitgegroeid tot honderd maaltijden per dag. Van maandag tot en met vrijdag. Ons doel is echt even – al is het op 1,5 meter – dat sociale praatje maken”, vertelt Eke Gerritsma. Zij is de coördinator van de BuurthapperTen zorgt dat de maaltijden komen waar ze moeten komen. “We vragen mensen echt hoe het met ze gaat en of we ze kunnen helpen. Als dat zo is dan helpen we hen ook echt”, stelt Eke.

“Zal ik het eten voor u neerzetten”, vraagt Ilona van der Haven vriendelijk. “Oh, kijk eens aan en ik ben nog niet eens jarig”, reageert mevrouw Smal – Van der Schoor opgetogen. Ilona is normaliter aan het werk als pedagogisch medewerker bij een kinderopvang, maar vanwege de coronavirus kan zij voorlopig nog even eten rondbrengen voor Buurtwerk Het Lage Land. “Omdat er teveel handen zijn in het kinderdagverblijf ben ik nu als vrijwilliger hier aan het helpen”, vertelt Ilona.

Dinsdag kondigde het kabinet aan dat de coronamaatregelen langzaamaan wat worden versoepeld. Zo mogen kinderen binnenkort weer mondjesmaat naar school en zal dus ook de druk op de kinderopvang weer wat toenemen. “Ik ga dit doen totdat ik kan. Dat is waarschijnlijk 11 mei, want als de kinderdagverblijven dan weer open gaan dan zal ik ook weer voor een groep moeten staan. Dan kan ik helaas niet meer helpen. Ook al zou ik dat wel graag willen”, besluit Ilona.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter