Buurtpreventie team populair in Nesselande

Het Buurtpreventie team van Joost Keemink is een groot succes. Meer dan 300 bewoners van Nesselande zijn aangesloten bij het team via de Telegram App. In de applicatie houden de bewoners contact over wat er allemaal in hun wijk gebeurt.

“Zo plaatste iemand laatst een foto van een fiets, omdat deze bijvoorbeeld al een aantal dagen op dezelfde plek op de grond lag”, vertelt vrijwilliger Yardenah Robles. Het gaat niet alleen om dit soort kleine dingen. Laatst werd het Buurtpreventie team ingezet bij de vermissing van een meisje. De hele buurt werd per Telegram App verdeeld over de vrijwillig aangesloten buurtbewoners. Yardenah ging ook op zoek. “Er kan van alles met dat meisje gebeurd zijn. 

Dus we hebben ook langs de waterkant bij sloten en de Zevenhuizerplas gekeken. Dat is dan wel weer eng. Je wilt haar daar natuurlijk niet aan treffen. Maar dan denk ik ook aan de ouders.” Yardenah is zelf moeder van twee kinderen en was blij te horen hoe het meisje terecht kwam. “Gelukkig bleek ze bij de vader terecht te zijn gekomen. Beide ouders waren gescheiden en woonden dus niet meer samen. Dus het viel uiteindelijk wel mee.”