Buurtvaders vormen ogen en oren van Coolhaven

De buurtvaders van Hillesluis waren hun inspiratie, maar inmiddels houden ze zelf al anderhalf jaar hun eigen wijk goed in de gaten. Één keer in de twee weken gaan de buurtvaders van Coolhaven op zaterdagavond op pad om de wijk schoon en veilig te houden.
De zon gaat onder als de mannen samen met de wijkagent op pad gaan. Via een speciale app maken ze een melding als bijvoorbeeld vuilnis niet in de afvalbakken is gedaan. Maar onderweg komen ze ook buurtbewoners tegen waar ze een praatje mee maken.

“We hebben een rustige avond en nog niets opvallends gezien”, vertelt Mohammed Taj. “Dat is goed.” Maar vlak nadat de buurtvader dat heeft gezegd, ontdekken zijn collega’s iets. Ze vinden een kapotte scooter, vastgebonden aan een lantaarnpaal. Er zijn onderdelen weg en er zit een sticker op van de gemeente Rotterdam. De buurtvaders maken er een foto en melding van.

De mannen zijn zelf in Coolhaven opgegroeid of wonen er nu nog. Ze kennen de wijk dus goed. Buurtvader Elmahjoub Fatih is er opgegroeid en wil nu graag iets terug doen voor de wijk. “We kennen de jongeren en de ouderen die hier wonen. De kloof tussen hen en ons is heel klein. We kunnen ze dus makkelijk aanspreken.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter