Buurtwerk gaat eenzame ouderen helpen

Mevrouw Gevaerts is een van de 9000 senioren in Prins Alexander die een bezoek krijgen van Buurtwerk. De welzijnsorganisatie wilt met vrijwilligers in kaart brengen wat de behoeften en wensen van deze groep zijn.

‘Ik ben ook met Kerst en Oud en Nieuw alleen, je zet jezelf eroverheen, het moet gewoon. Maar je bent wel alleen’, aldus de 83-jarige mevrouw Gevaerts. Ze zegt wel dat ze nog geregeld het huis uit gaat. ‘Als ik onder de mensen ben, krijg ik weer adrenaline. En dan heb ik weer zin om te koken. Het geeft me kracht.’

Ze praat met welzijnswerker Patty Ehrbecker over haar dagelijkse beslommeringen. Patty vraagt of mevrouw Gevaerts mee wilt denken als vrijwilliger bij buurt activiteiten voor senioren. ‘Heel graag. Ik wil de ouderen stimuleren. Dan komen ze heus wel.’

Vrijwilligers die willen participeren aan dit project kunnen meer informatie vinden op buurtwerk.nl

Bekijk de video hieronder!