Caboverdiaanse Kriol Kings zetten uitverkocht Ahoy op stelten: ‘Dit is wat wij doen’

Fans van Caboverdiaanse muziek kwamen afgelopen zaterdag massaal naar Ahoy om muzikale sterren met roots in Cabo Verde te zien. Rotterdamse artiest William Araujo mocht als special guest het podium op: “Voor een geboren Rotterdammer is Ahoy een van de beste zalen om te spelen.”

Een uitverkocht Ahoy met veel blije gezichten: “Super leuk!”, zegt een bezoeker, bijgezet door een medebezoeker: “De muziek is gewoon heel goed. Topavond!” Ook organisator Wilson Silva van BonBon Entertainment geniet zichtbaar van de avond. “Dit is wat wij doen, dit is wat wij naar buiten willen dragen: een groter platform creëren voor onze beautiful black people.” De muzikale avond werd georganiseerd in samenwerking met ELAF Entertainment.

Nelson Freitas was dus een van de headlines van de avond en heeft ook Rotterdamse roots. Ondanks dat hij tegenwoordig in het buitenland woont, voelde dit voor hem als een thuiswedstrijd. “Om te zien hoe heel mijn familie, al mijn vrienden, ik ken heel de community… Het is gewoon prachtig.”