Café De Schouw aan de Witte de With sluit na ruim 80 jaar de deuren

Slecht nieuws voor de stamgasten van De Schouw. Hun vaste ontmoetingsplek stopt ermee! Eigenaresse Tineke Speksnijder maakte dit trieste nieuws bekend via de Facebookpagina van het café. Op de dag dat het café 82 jaar bestaat!

“Het pand van de Schouw is volkomen gaar. De muren scheuren, het bovenste gedeelte beweegt als het hard waait. Jullie weten van het eeuwige water in de kelder, ik ga dadelijk weer een nieuwe dompelpomp kopen. Kortom, het pand is na 150 jaar op. Ron, de eigenaar van het pand, ziet geen andere mogelijkheid, dan het te slopen en weer op te bouwen. Dat gaat minstens een jaar duren. Ik had de keuze om na dat jaar weer te gaan starten en heb na vele slapeloze nachten besloten dat niet te doen. Het verkoopcontract heb ik vorige week getekend. De Schouw zoals hij nu is, is mijn Schouw. Ik heb er miljoenen voetstappen liggen. En er komt ook een moment dat je afscheid moet nemen”, zo vertelt Speksnijder in het bericht.

Op het bericht krijgt Tineke vele reacties, zo ook deze van Gilbert, eigenaar van een café op Zuid:

Afscheid
De bruine kroeg organiseert januari volgend jaar een afscheidsweek ter ere van de duizenden Rotterdamse fans. Van journalisten, tot stamgasten, naar deelnemers van de poëzie bijeenkomst, de Poetsclub kunnen dan gedag zeggen. Onlangs werd De Schouw uitgeroepen tot Echt Rotterdams Erfgoed van Museum Rotterdam. Tot nu toe is het het enige café met deze eretitel.