Café De Schouw toch niet dicht door overname jonge Rotterdamse ondernemer Morris Eppinga

Nog één laatste keer afscheid nemen van Café De Schouw, was 30 juli de bedoeling. Niet wetende dat het café van Tineke Speksnijder een maand later toch door zou gaan, weliswaar met een nieuwe eigenaar. Het is Morris Eppinga die De Schouw nieuw leven in gaat blazen. In september hoopt hij de tent te heropenen. 

De Schouw is een absoluut begrip in Rotterdam. Al 83 jaar is dit een belangrijke plek voor de stad. Niet voor niets heeft het de status ‘Echt Rotterdams Erfgoed’. Dit heeft het café grotendeels te danken aan Tineke Speksnijder. Maar zij gaat reizen en laat haar café achter. Bij het afscheidsfeest vertelde Tineke: “Een heel moeilijk besluit, ik moest de knop totaal omdraaien. De doorslag gaven jullie allemaal. De resetknop gaat aan in mijn hoofd. En laten we er een groot feest van maken en profiteren van die extra maanden. Want daarna is het echt afgelopen.”

Maar een definitief afscheid van De Schouw is het niet. In eerste instantie zou het gesloopt worden, maar nu er een nieuwe eigenaar is, kan het blijven bestaan. Morris Eppinga (28) is de naam. De jonge horecaondernemer heeft aan Havenloods aangegeven een paar kleine aanpassingen te maken, maar dat het café ‘moet blijven rollen zoals het altijd al rolde’.