Calisthenics-park Schiebroek geopend

Aan de Hazelaarweg in Schiebroek is het eerste calisthenics-park van Rotterdam geopend. Schiebroeker Sheraldo Dundas nam het initiatief om het park te realiseren. Hij schreef een plan, vroeg hulp aan Jongerenwerk en verdedigde dit voor de gebiedscommissie. Die stelde op hun beurt het geld beschikbaar en afgelopen zondag was de officiële opening.

Calisthenics is een Engels woord dat is ontstaan uit de Griekse woorden: ‘Kalos’ wat in het Nederlands vertaald ‘mooi’ betekend en Sthénos staat voor ‘kracht’. Calisthenics is het beste te omschrijven als een combinatie tussen fitness en Grieks-Romeinse gymnastiek uit de oudheid. Sheraldo, zelf ook fanatiek calisthenics beoefenaar, legt het wat makkelijker uit. “Veel mensen doen al aan calisthenics zonder het zelf te weten. Als je een ‘push up’ en je klapt tegelijkertijd in je handen, is dat ook al calisthenics,” aldus Dundas.

Reden voor de gebiediscommissie om het park te financieren is vanwege het feit dat iedereen er terecht kan zonder contributie te hoeven betalen. Volgens initiatiefnemer Sheraldo vinden fitnessers uit Schiebroek de oefenlocatie vooral handig omdat je er terecht kan wanneer je wil. “Als ik zin heb om, om vier uur ‘s nachts te gaan trainen kan ik dat hier gewoon doen.”