Calisthenics Street work-out park opent in Rotterdam Nesselande

De Calisthenics Street work-out park opent zaterdag 5 augustus in Rotterdam Nesselande. Het park is gelegen aan de Kos boulevard 1, tussen het skatepark en het voetbalveldje. Dit zal een feestelijke opening worden met een vol programma, waar de bewoners onderdeel van uitmaken.

Calisthenics is een fitnessvorm voor jong en oud, dit staat ook bekend als Bodyweight Fitness of Street workout. De training bestaat vooral uit eigen kracht gebruiken en er zijn dus weinig attributen voor nodig. Het is niet ingewikkeld waardoor het een training is die gericht is op iedereen. Het doel is om meer mensen enthousiast te maken over deze vorm van sport.

In het park zijn fitnesstoestellen geplaatst, veel bootcampers kunnen hier hun oefeningen uitvoeren. Ook zijn er beachvolleybalvelden, een voetbalcourt en een skatepark.

Rodney Lemmers heeft drie jaar geleden het initiatief genomen om een ‘Calisthenics Street work-out park’ aan te leggen in Rotterdam Nesselande. Dit werd bekend als ‘Beach Barzz Nesselande’. Toen Lorenzo Verstraten en Lars Voetelink ook een aanvraag deden voor een soort gelijke park, is de gemeente aan de slag gegaan en is besloten het park te realiseren.

Aan de Hazelaarweg in Schiebroek is in 2015 het eerste calisthenics-park van Rotterdam geopend. Schiebroeker Sheraldo Dundas nam het initiatief om dit park te realiseren. Check onze eerdere reportage over dit park hieronder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat