Carolien Dieleman, oud-PBO-voorzitter OPEN Rotterdam, krijgt stadspenning de Rotterdammert

Joyce de Vries

Carolien Dieleman, oud-voorzitter van het PBO bij OPEN Rotterdam, ontving op woensdag 10 november de Stadspenning, de Rotterdammert. Wethouder Richard Moti overhandigde deze gemeentelijke onderscheiding op de jaarborrel van OPEN Rotterdam in New Grounds. Dieleman kreeg de Rotterdammert wegens haar jarenlange inzet voor maatschappelijke en culturele projecten en initiatieven in de stad.

Dieleman staat bekend om haar rol binnen verschillende culturele instellingen en initiatieven. Zo was ze directeur van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie, is ze lid van de programmastaf Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa en verantwoordelijk geweest voor de realisatie van Villa Zebra en het sociaal cultureel programma van de Stad van de Toekomst en Vitale Stad. Als jongerenwerker in Feijenoord zet ze zich in voor vernieuwingen die leidden tot de oprichting van Stichting Welzijn Feijenoord. Dieleman is sinds april 2020 gepensioneerd. Door de coronapandemie is haar afscheid uitgesteld tot november 2021.

De Rotterdammert
Rotterdammers bijzondere activiteiten organiseren en uitvoeren, kunnen kans maken op Stadspenning, de Rotterdammers. Dit kan bijvoorbeeld bijzonder vrijwilligerswerk of buitengewone verdiensten voor de stad. De Rotterdammert is een bronzen penning met de tekst ‘Sterker door Strijd’. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.