Carolyn maakt maandelijks een diner voor senioren in Hoogvliet

Al zo’n jaar of vijftien organiseert het Antilliaanse Vrouwennetwerk vrijwillig activiteiten in Hoogvliet. Carolyn kookt nu ongeveer om de maand voor een groep ouderen.

“We werden jaren geleden gevraagd om met ons Antilliaanse Vrouwennetwerk mensen uit de buurt op te halen om bijvoorbeeld te knutselen. Zo is het ooit begonnen een jaar of vijftien geleden”, herinnert Carolyn zich nog. Tegenwoordig bereidt ze samen met de andere vrijwilligers een drie gangen maaltijd waar ouderen van genieten. “We hebben vanavond groentesoep, pasta met gehaktballen en een stukje cake als toetje”, vertelt ze terwijl ze door de soep roert en laat zien wat er aangeboden wordt. “Zodra je die blije gezichten ziet van de mensen die eten, geeft dat enorm veel voldoening”, legt ze uit.

Er zijn die avond rond de zestig ouderen. Sommige komen alleen en anderen in groepjes. De groepjes komen veelal uit verzorgingstehuizen uit de buurt. “Ik zoek gezelligheid met de mensen. Ik ben namelijk alleen”, vertelt een vrouw terwijl ze haar soep oppeuzelt. “Kijk je bent alleen thuis. Dus het is dan gezellig om samen te eten”, vertelt een andere vrouw.