Carrièreswitch: van psychiatrie naar chefkok bij mensen thuis

Na het overlijden van zijn broer gooide Wouter zijn leven volledig om. Hij nam eerst een tijdje onbetaald verlof om zich te storten op het koken. Dat tijdelijke verlof resulteerde in zijn huidige bedrijf, waar hij bij andere mensen thuis kookt.

“Ik had een moment voor mezelf nodig om weer in mijn energie te komen. Het was op, het was leeg. Toen ben ik gaan koken en daar werd ik zo blij van dat ik dacht: ‘Hier wil ik mee verder en dit ga ik doen. Punt’”, vertelt Wouter over de periode dat hij de omslag naar het koken maakte. Eerst werkte hij namelijk in de psychiatrie als manager én behandelaar.

“Mijn broer is op zijn 40ste in 2012 in een lawine omgekomen. Ik denk dat het anderhalf jaar later was dat ik merkte: ik slaap slecht, heb een grijs bekkie en ik lach niet meer. Toen heb ik besloten dat ik er even tussenuit moest. Koken is altijd 20 jaar lang mijn hobby geweest”, vertelt Wouter verder.

Intussen zet hij een couscous van bloemkool, gebakken coquilles, risotto en nog veel meer op tafel bij Dick en Wim thuis. “We wilden al eens een keer iemand in onze keuken en ons huis laten koken. Zodat je eigenlijk thuis lekker uit eten gaat. Dat is het idee”, lichten de gasten van de avond toe.

Wouter kan het in ieder geval iedereen aanraden om zijn of haar passie te volgen. “Je moet niet teveel in angsten denken, maar in mogelijkheden”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter