Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel in Rotterdam

Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) van Fier gaat, dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij een Veilige Veste realiseren in Rotterdam. Dit maakte de loterij vrijdagavond op het jaarlijkse Goed Geld Gala bekend.

Het Centrum helpt slachtoffers van verwaarlozing, geweld, eergerelateerd geweld, misbruik en uitbuiting. Het geld, totaal 1 miljoen euro, wordt gebruikt voor de realisatie van de Veilige Veste en om nieuwe zorgprogramma’s te ontwikkelen. De Veilige Veste biedt een totaalpakket dat bestaat uit opvang, hulp en bescherming en dat zich richt op het creëren van een toekomstperspectief voor deze kwetsbare vrouwen, meisjes en kinderen. De eerste locatie in Leeuwarden is een succes gebleken en er is een grote wachtlijst voor de specialistische opvang, waardoor de noodzaak voor de nieuwe locatie in Rotterdam groot is.

Fier-bestuurder Linda Terpstra: “Met een Veilige Veste in Rotterdam willen we deze kinderen en jongeren een unieke en veilige plek bieden, waar we werken aan hun toekomst door middel van een integraal behandel- en participatieprogramma. Dat betekent niet alleen aandacht voor trauma’s en problemen, maar ook dat we inzetten op onderwijs, sport, een gezonde leefstijl, werkervaring en gezonde relaties. Vanuit de Veilige Veste willen we een vuist maken tegen het onrecht dat deze kinderen wordt aangedaan en werken we aan slimme, resultaatgerichte en betaalbare oplossingen om de vicieuze cirkel van kwetsbaarheid, seksueel geweld en uitbuiting te doorbreken.”

Elk jaar zijn 119.000 kinderen in ons land slachtoffer van verwaarlozing of geweld en kampen als gevolg daarvan later in hun leven vaak met zaken als gezondheids- en verslavingsproblemen, armoede, criminaliteit en risico’s op seksuele uitbuiting, tienerzwangerschappen en problemen met opvoeding en ouderschap.

Foto: Roy Beusker Fotografie

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat