Chaos in Feijenoord: “Er moeten parkeerplekken komen voor deelscooters”

Gisteren won Feyenoord met 3-1 van Heerenveen. Voor de thuiswedstrijd kwamen supporters massaal naar de Kuip met de deelscooter en dat zorgde voor veel chaos aan het Cor Kieboomplein. Van verschillende Rotterdammers kregen we foto’s toegestuurd die de zee van elektrische tweewielers in beeld brengt. ”Er moeten gewoon parkeerplekken komen voor deelscooters.”

 

Pity, bewoonster van de Jan Pettersonstraat, ergert zich aan de overlast van scooters: ”Sinds er weer publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden is het hier een gekkenhuis wat betreft de deelscooters.” Pity is door een operatie slecht ter been en moet op zo’n voetbalavond noodgedwongen op straat lopen en zich tussen de auto’s door manoeuvreren.  Naar aanleiding van deze overlast nam Pity contact op met de gemeente, maar deze verwezen haar door naar de verhuurbedrijven van de scooters. ”Zo’n bedrijf haalt de scooter dan binnen 48 uur op, maar dat is niet het probleem want zo lang staan ze er niet. Er moeten gewoon grote parkeerplekken komen waar de scooters kunnen parkeren. De gemeente wil minder auto’s en meer deelvervoer, dan moeten ze daar ook voor zorgen.”

UPDATE 30 november 2021 – reactie van de gemeente

Onlangs kregen we nog een reactie van de gemeente over het parkeerprobleem omtrent deelscooters.

De gemeente laat weten op de hoogte te zijn van de klachten. De aanbieders handelen de klachten af en delen met de gemeente informatie hierover. Klachten die niet snel genoeg door aanbieders worden afgehandeld pakt de gemeente zelf op. “De bestuurders, de aanbieders en de gemeente hebben allemaal een verantwoordelijkheid om de overlast zo veel mogelijk te beperken en op te lossen. Nieuwe plannen maken we regelmatig, het deelfietsen -scooter beleid bestaat nu ruim een jaar. Op basis van de ervaringen die we hebben worden er wijzigingen gedaan. Soms groot, soms klein. Het college heeft het aantal beschikbare vergunningen voor scooters uitgebreid. Dat is een wijziging, omdat aanbieders in meer gebieden van de stad deelscooters willen aanbieden, daarvoor was het nodig dat er meer voertuigen beschikbaar waren. Speciale parkeerplaatsen hoeven daarom niet altijd fysiek ingericht te worden op straat, omdat we het virtueel (in overleg met de aanbieders) al doen. Er komen binnenkort meer wijzigingen.”, aldus Theo Breimer de woordvoerder van wethouder Judith Bokhove.

Wat vind jij van de deelscooters? Laat het ons weten via [email protected]

Zie je de humor wel in van deze ‘strooiscooters’, bekijk dan hier het item met Laura die er zelfs een Instagram mee vult: