Chicks on Screen: De chicks vragen Pim hoe hij de coronaperiode ervaart

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. Gaat het ze lukken zich te verplaatsen in een ander?

In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen brengt reporter Cheyenne Huizer een bezoek aan Pim, een 20-jarige jongen met het downsyndroom. Op welke manier heeft de coronaperiode invloed op zijn dagelijkse routine?

Lunchroom Fröbel
Cheyenne begint de dag bij Pim thuis aan de ontbijttafel en gaat dan mee naar zijn werk bij Lunchroom Fröbel in Rotterdam Zuid. Cheyenne gaat in gesprek met Sylvia, de moeder van Pim en spreekt met Mels, één van zijn favoriete zorgbegeleiders. Zij vertellen waarom het zo belangrijk is voor Pim dat ook in deze coronaperiode de dagbesteding gewoon doorgaat.

Pim werkt al sinds januari 2017 met veel plezier bij Fröbel. Fröbel is een sociale horecaonderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leerwerkplek biedt in de horeca. Een plek waar zij door het volgen van trainingen hun vaardigheden kunnen verbeteren. Pim kan inmiddels koffiezetten, de afwas doen, schoonmaken, taarten maken en friet bakken. Ook doet hij het goed in de bediening.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wie weet zien we je binnenkort!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat