Chicks On Screen duikt in de Tweede Kamerverkiezingen voor een speciale verkiezingsspecial

Chicks On Screen trapt het nieuwe seizoen af met een verkiezingsspecial in samenwerking met SPACE, de jongerenafdeling van Dona Daria. Waarom is het belangrijk om naar de stembus te gaan? En vanaf wanneer kent Nederland vrouwenkiesrecht? Reporters Amber, Muza, Lesley en Ashanti gaan voor je op onderzoek uit!

Op de derde verdieping van de bibliotheek Rotterdam verdiept reporter Amber zich samen met Liesbeth Levy, directeur van LOKAAL Rotterdam, in de geschiedenis van het vrouwenkiesrecht. Liesbeth vertelt onder andere over de rol die Aletta Jacobs in de strijd voor het vrouwenkiesrecht heeft gespeeld. Daarnaast legt zij uit waarom het belangrijk is dat we ons bewust zijn van deze rijke geschiedenis.

Muza en Lesley zullen dit jaar voor de eerste keer gaan stemmen. In deze aflevering laat Lesley zien hoe je tot een keuze komt die goed bij jou past. Zo vult zij meerdere stemwijzers in en onderzoekt ze welke thema’s zij echt belangrijk vindt. Reporter Muza praat met Chaimae Fadis over het belang van stemmen. Chaimea was al op jonge leeftijd politiek betrokken en is de voormalige voorzitter van Young010. Waarom vindt zij het belangrijk dat jongeren zich interesseren voor politiek?

Wil je meer leren over de wereld van politiek? De meiden van Chicks And The City podcasts gingen in gesprek met SPACE Maker Zinah Autar en Emre Hoogduijn, die al sinds zijn zestiende actief is bij een politieke partij. Kijk op www.chicksandthecity.nl voor meer informatie.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wie weet zien we je binnenkort!