Chicks on Screen: Leonie is getrouwd met een vrouw en wordt predikant in de kerk

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. Gaat het ze lukken zich te verplaatsen in een ander?

Als jonge vrouw getrouwd zijn met een vrouw en predikant willen worden? Leonie van Staveren kiest een andere weg dan de gemiddelde 35-jarige. In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen woont reporter Lesley Simin een kerkdienst in de Bergsingelkerk bij en praat zij met Leonie over het geloof, de kerk en seksualiteit.

Als predikant in opleiding en als vrouw die onderdeel is van de LHBTI+ community laat Leonie zien dat religie en homoseksualiteit best te combineren zijn. Leonie is zelf niet religieus opgevoed, maar voelde wel altijd de behoefte om meer over het geloof te leren. Lesley gaat op onderzoek uit en vertelt welke rol het geloof in haar leven speelt. Bekijk het in aflevering 19 van Chicks On Screen.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wie weet zien we je binnenkort!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat