CitizenM: nieuw hotel opent dinsdag

Toeristen beginnen Rotterdam steeds meer te ontdekken. Dit is dan ook terug te zien in de stijging van het aantal Rotterdamse hotels. Het Mainport Hotel opende eerder dit jaar haar deuren en begin 2014 volgt Nhow Rotterdam. De Rotterdamse vestiging van hotelketen CitizenM behoort ook in het rijtje nieuwe Rotterdamse hotels. Morgen zal de feestelijke opening plaatsvinden.
Na steden als Glasgow, Amsterdam en Londen, krijgt nu ook onze stad een CitizenM hotel. Een aantal proefslapers mochten afgelopen weekend al gebruik maken van de faciliteiten van CitizenM. Tegenprestatie daarvoor was het invullen van een enquete. De uitslag van deze vragenlijsten wordt door het hotel gebruikt om de puntjes op de i te zetten voor de officiele opening.

Het hotel hanteert een vernieuwend hotelconcept waarbij de focus ligt op reizigers die 24 uur per dag zowel online als sociaal connected willen zijn. Het hotel biedt compacte designerkamers met kingsize bedden. Het licht, de tv en gordijnen worden met een tablet aangestuurd. Om sociaal contact tussen hotelgasten te bevorderen, bestaat de lobby uit meerdere woonkamerachtige ruimtes met tv’s, banken, bureaus en boekenkasten. Het hotel en bijbehorende bar zijn ook open voor mensen die er niet verblijven. De living room lobby kan namelijk ook worden gebruikt als vergaderruimte. Hotelmanager Jesse van Loon is van mening dat hierdoor een geheel nieuwe dynamiek ontstaat tussen locals en toeristen.

Jesse van Loon ziet de komst van nieuwe hotels in Rotterdam als een aanwinst voor de stad: “Zolang ieder hotel zijn eigen karakter vasthoudt, is er plek voor ons allemaal. Op deze manier kan de stad aan de wensen van alle reizigers voldoen. En natuurlijk is iedereen, zowel toerist als local, bij ons welkom”.

CitizenM