Clan de Banlieue geeft 1000 schooltassen aan kinderen in West: ‘We proberen een voorbeeld te zijn’

Alle kinderen die in groep 8 zitten op een basisschool in Rotterdam-West hebben van Clan de Banlieue een gevulde schooltas gekregen. Samen met de gemeente Rotterdam willen ze hiermee de kinderen extra motiveren en inspireren. “In mijn tijd kwamen er geen ondernemers langs waarin we onszelf herkenden”, vertelt Banlieue-eigenaar Sinan Karaca.

Ze geven de tassen weg in de wijken waar ze zelf opgroeiden. “We proberen een voorbeeld te zijn voor die kinderen”, vertelt Sinan. “Dat ze zien dat ze het ver kunnen schoppen, ongeacht waar ze vandaan komen. Toen ik op de basisschool zat, waren die voorbeelden er niet.” Op de Instagram van Clan de Banlieue is te zien dat ze langsgingen bij basisscholen De Korf, Lucasschool, Kasteel Spangen, Al-Ghazali, Prinses Margrietschool, Mariaschool, Valentijnschool en Dakpark.

De weggeefactie is ontstaan vanuit de Banlieue Foundation, die dit jaar is opgezet. “We willen ons maatschappelijk actiever opstellen”, legt Sinan uit. “Met deze actie willen we kinderen zelfverzekerder naar school laten gaan. En dit doen we natuurlijk ook voor ouders die het misschien minder breed hebben.”

Ondertussen zit Sinan met zijn Foundation niet stil. “We zijn ook bezig met het inzamelen van schoolspullen voor kinderen in Kaapverdië. Daarnaast komt er ook een podcast aan, genaamd Step by Step. Hierin komen ondernemers hun verhaal vertellen om zo de jeugd te inspireren. Hopelijk komt de eerste aflevering binnen 2 weken online.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BANLIEUE (@clandebanlieue)