Clone Records verlaat Nieuwe Binnenweg

Platenzaken genoeg aan de Nieuwe Binnenweg. Tenminste….dat was vroeger zo. Het was een slagader van de elektronische muziek. Nu is dat wel anders. Met platenzaak Clone verdwijnt een van de laatste vinylplatenverkopers uit de straat.
“Vroeger was de Nieuwe Binnenweg toch wel de platenstraat van Rotterdam. Inmiddels is daar wel iets in veranderd”, vertelt Serge Verschuuren van Clone. “We hebben winkel na winkel zien komen en gaan. Ik hoop dat het ons bespaard zal blijven, maar dat zal wel goed komen”, zegt tweede hands platenverkoper Michael Engelaan van Demonfuzz. “Het hele belevingsniveau, dat je hier op zaterdagmiddag met al je vrienden in de platenzaak staat. Dat is wel weg. Dat mis ik nog iedere dag bij wijze van spreken”, aldus Marco Grijsen van Triple Vision Distribution.

Clone Records verhuist, omdat er meer ruimte nodig is. De markt trekt dus aan. “Laten we eerlijk zijn: wat is er mooier dan een platenhoes in je handen hebben? Dat is iets wat je voor de rest van je leven in je kast hebt staan”, besluit Serge Verschuuren.