Club BAR wil verandering en sluit deuren op Schiekade

Club BAR Rotterdam heeft aangekondigd dat ze op 30 juni 2019 de deuren sluiten. Na zes jaar op de huidige locatie aan de Schiekade, voelt het voor eigenaren Kris en Jetti dat het tijd is voor verandering. “Toch was het geen makkelijke stap.”

Eigenaren Kris en Jetti vertellen: “Dat we sluiten is een eigen keuze geweest. Het is namelijk nooit makkelijk geweest voor ons. Ondanks dat we veel draagvlak hebben binnen de (elektronische) muziek, zitten we toch in een hoek die door partijen als commercieel wordt gezien. Daardoor kregen we het gevoel dat er niet altijd evenveel steun is geweest van de gemeente en andere partijen. Het is ergens een opluchting om daarvan af te zijn, ook al is het is wel je kindje.”

Er zijn al wel plannen in de maak voor een nieuwe locatie: de Ferro Dome, een oude fabriek in het Merwe Vierhavengebied. Het lijkt Kris en Jetti toch vet om de rauwe fabriekssfeer erin te houden. Deze businesscase is echter nog niet rond. De komende zeven maanden draait BAR zijn programmering nog onder het Schieblock: “We trekken alles uit de kast om nog een tof programma neer te zetten, vol muziek en bekende artiesten”, aldus Kris.

In de club is de afgelopen zes jaar veel elektronische muziek gedraaid met succesvolle feesten als Heartbreak, WHYOU en Silent Disco Festival. Er is veel ruimte voor ontwikkeling van jong talent in Rotterdam en de lokale muziekscene wordt onder de aandacht gebracht. “Na zes jaar op onze huidige locatie, voelt het voor ons dat het tijd is voor verandering”, aldus de eigenaar van BAR.

Bekijk de eerdere reportage hier beneden terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter