Club Vie sluit na 13 jaar de deuren

Club Vie gaat sluiten. Na 13 jaar gaat de club aan de Maasboulevard definitief dicht. Dit maakte de club bekend via Facebook. Met ingang van 1 oktober gaan de muziek en de lampen uit in de uitgaansgelegenheid.

Sinds de opening in 2003 is Club Vie een vast begrip in het Rotterdamse uitgaansleven. In 2017 won de discotheek de Nightlife Award en kreeg daarmee de titel ‘Beste Club van Nederland’. Toch is er na lang beraad besloten om deze herfst de club te sluiten. In het AD vertelt eigenaar Tony Carbonaro dat de club de afgelopen jaren een strijd heeft gevoerd tegen de gemeente. Dit als gevolg van zedendelicten die zich in en rondom de club zouden hebben voorgedaan. Carbonaro vertelt dat nu de houdbaarheidsdatum van de club bereikt is

Op Facebook geeft de organisatie aan trots te zijn op de afgelopen jaren: “Vriendschappen zijn er ontstaan, liefdes opgebloeid en we hebben superveel mensen blij gemaakt in de afgelopen 13 jaar! Daar zijn we supertrots op en dat kan niemand meer van ons afnemen. We koesteren de mooie momenten die we met jullie gehad hebben. Enorm bedankt daarvoor.” Bezoekers reageren aangedaan op het bericht en vertellen dat zij de club zullen missen.

Club Vie is een van vele locaties in de nachthoreca die de deuren sluit. Journalisten Maurice Geluk en Tara Lewis doen onderzoek naar het nachtleven in de driedelige serie ‘Horeca Op de Fles’. Die gaat over de moeilijkheden die eigenaren van de nachthoreca in Rotterdam ervaren. De serie geeft antwoord op de vraag of er in de stad nog wel behoefte is aan openingstijden na 2 uur middernacht en 24-uurs vergunningen.

Bekijk hier aflevering 1 en aflevering 2 van de serie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat