Club Villa Thalia tovert zichzelf om tot een muziekstudio

De coronacrisis hakt er bij iedereen in, zeker bij nachtclubs die inmiddels bijna één jaar dicht zijn. Met het vooruitzicht dat er nu is, zal dat waarschijnlijk nog wel even zo blijven. Daarom gooit Villa Thalia het roer om. De club heeft een creatieve manier gevonden om de zaak draaiende te houden en heeft zichzelf omgetoverd tot een muziekstudio.

De afgelopen tijd werd de studio door Club Villa Thalia zelf gebruikt voor livestreams en opnames met vaste dj’s, maar nu gooit Villa Thalia de deuren van de studio open. Zo wil de club creatievelingen een locatie te bieden om producties te realiseren.

Artiesten helpen
“We zien dat veel artiesten een ander beroep kiezen, omdat ze geen podium meer hebben. Dat is ontzettend jammer”, zegt Cherry van Dinther, bedrijfsleider van Villa Thalia. “Op deze manier proberen we die artiesten helpen.”

En wat gaat er met de studio gebeuren wanneer de coronacrisis aan zijn einde komt en de clubs weer open kunnen? “We hopen dit zo lang mogelijk vol te houden. Ook als de club weer open mag, willen we dit initiatief door blijven zetten.”

Meer creatieve clubs
Villa Thalia is overigens niet de eerste Rotterdamse nachtclub die het over een andere boeg gooit tijdens de coronacrisis. Club RTM ging de uitgaansgelegenheid aan de Kruiskade al voor en werd in 2020 een sportschool. Daar schreven wij eerder dit bericht over.

In de zomer van 2020 gingen wij al eens langs bij Villa Thalia en vroegen we hoe de club omgaat met de gedwongen sluiting van de club.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat