Clubeigenaren Rotterdam zien moeilijkheden voor nachthoreca

Maurice Geluk en Tara Lewis doen onderzoek naar de nachthoreca. Horeca op de Fles, is de naam van het nieuwste onderzoeksdossier van Vers Beton en OPEN Rotterdam. Samen onderzoeken zij het verdwijnen van nachthoreca, de bestaande 24 uurs vergunningen en de wensen die leven in de stad.

“Het is slecht gesteld met het nachtleven in Rotterdam. Als je op dit moment om vier uur ‘s nachts door de stad loopt dan is het uitgestorven omdat je zo weinig zaken hebt waar je nog terecht kan. Het is toch jammer dat de gemeente dat een beetje tegenhoudt”, stelt Mitchell Hettema, eigenaar van uitgaansgelegenheid Huiskantine. Hij wil heel graag een 24 uursvergunning. “Niet omdat ik 24/7 open wil zijn, maar gewoon zodat ik op vrijdag en zaterdag twee uurtjes langer door kan gaan. Dus in plaats van tot twee uur tot vier uur.” Nu gebruikt hij elke laatste zaterdag van de maand een ‘verlaatje’ waarmee hij die nacht wel tot na 2 uur open kan zijn. “Dan ben ik standaard uitverkocht. Dus die extra uurtjes na tweeën maken een groot verschil”, concludeert Hettema.

Ook Sam Hofstaetter, mede-eigenaar van Club Vibes, ziet clubs dicht gaan, maar er geen nieuwe clubs voor terugkomen. “Maar als er dan nieuwe clubs openen, merk je ook dat die niet meteen goed lopen en er niet meteen heel veel mensen naartoe gaan. Misschien is Rotterdam er ook niet helemaal klaar voor om nog groter te worden wat betreft clubs”, zegt hij. Nina Hooimeijer, mede-eigenaar van jazzpodium Bird, denkt dat er voor de Rotterdammer genoeg nachthoreca is om uit te kiezen. “Ik denk dat er heel veel keuze is. De concurrentie is er best wel”, stelt zij. “We hebben ook een lang festivalseizoen gehad. We hebben veel festivals in Rotterdam en volgens mij ook nog eens achttien clubs. De mensen kunnen hun geld maar één keer uitgeven. In gesprekken met medewerkers merk ik dat er in bepaalde segmenten nog wel wat dingen bij kunnen. Maar in het algemeen denk ik dat er veel keuze is”, besluit Nina.

In het onderzoeksdossier Horeca op de Fles van Vers Beton wordt dieper ingegaan op het verdwijnen van nachthoreca. Lees verder

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter