Coby speelt al 60 jaar toneel bij De Schouwspelers

Toneelvereniging De Schouwspelers uit Pernis bestaat 60 jaar en Coby Koster is één van de toneelspelers van het eerste uur. In al die jaren heeft ze het nodige meegemaakt en stond ze zelfs met Paul de Leeuw op het podium. De liefde voor het spelen is nooit minder geworden. Wij waren aanwezig bij de repetities voor de voorstelling Pygmalion.
60 jaar geleden vroeg een voetbalvereniging aan een groep mensen uit Pernis of zij een toneelvoorstelling wilden maken. Dat werd zo’n succes, dat de toneelspelende groep besloot om een toneelvereniging op te richten: de toneelvereniging De Schouwspelers was geboren.

Coby heeft in de 60 jaar dat de vereniging bestaat al tientallen rollen vertolkt en ze heeft met veel acteurs samengewerkt. Een van die acteurs heeft ondertussen een succesvolle carrière. Toen Paul de Leeuw nog een onbekende Rotterdamse jongen was, sloot hij zich namelijk aan bij De Schouwspelers: “Hij is een jaartje bij ons geweest en ik heb met hem mogen spelen. Dat was heel erg leuk.”

Coby wordt door haar mede-acteurs zeer gewaardeerd. “Ja, Coby leeft voor toneel. Die neemt het heel serieus”, zeggen ze. Coby vindt het vak het leukste wat er is. “Je hele leven lang acteer je, maar op het toneel mag het echt zonder raar aangekeken te worden. Als je in je gewone leventje acteert, dan vinden mensen je vaak een aansteller.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat