Coming of age film Met sokken op de brommer winnaar Best Short Film Rotterdams Open Doek

Jonge Rotterdamse filmmaker Huub Verburg is zaterdag 25 mei in de prijzen gevallen tijdens de seizoensfinale van de vierde editie van het Rotterdams Open Doek Filmfestival. Hij mag een award en een geldprijs van 2000 euro om een nieuwe film mee te maken, mee naar huis nemen.

In de laatste editie van het seizoen streden negen films in een nek-aan-nek race om de award voor de Best Short Film 2018-2019. Het publiek kiest met meer dan 28% van de stemmen voor de de coming of age film Met sokken op de brommer. “Een meer dan welkome prijs op een belangrijk festival! Ik heb nu een mooi vooruitzicht voor het maken van een nieuw filmproject”, aldus winnaar Huub Verburg.

Op vrijdag 24 mei is het driedaags festival, de springplank voor filmmakers van morgen van start gegaan bij LantarenVenster. Met ruim veertig premières van nationale en internationale korte films, delen deze makers hun verhalen op het grote doek en presenteren zich aan de top van de filmindustrie. Zondag 26 mei is er nog van alles te doen op het festival, zo is de Rotterdamse jeugddocumentaire 180 CC van René van Zundert te zien. Deze is opgenomen in Slinge.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter