Compromissen voor een schonere Bospolder Tussendijken

Na veelvuldig vingers wijzen van de gemeente naar de bewoners van de Bospolder Tussendijken en vice versa, hoopt de wijk nu toch een compromis te hebben om het afvalprobleem aan te kunnen pakken.

Al jaren is het afval een groot probleem in de Bospolder Tussendijken en hierom kwam de wijk in juni met een manifest om het afvalprobleem op te lossen. Hier gaf destijds de gemeente geen gehoor aan. Tot afgelopen vrijdag toen wethouder Wijbenga de wijk in kwam om de problemen de bespreken en naar oplossingen te zoeken.

“Het is een wijk met veel armoede, maar iedereen leeft hier voor elkaar”, vertelt buurtbewoner Deniz Yilmaz, “Het is nu genoeg met al die rotzooi op de straten. Daarom is het nu tijd dat de gemeente en BoTu samen gaan werken. En gelukkig zijn er nu afsrpaken gemaakt.”

‘Zwerfieles’
Om jongeren bewust te laten worden van het feit dat afval in de container hoort en niet op de grond, organiseert de wijk ‘Zwerfielessen’. Hierin wordt kinderen geleerd om afval op een juiste wijze weg te gooien. “Het is natuurlijk gek dat kinderen dat van nature niet goed weggooien. Daarom is dit een heel belangrijk onderdeel om mee te nemen in het bestrijden van dit probleem”, zegt Deniz.

Eerdere actie
De laatste tijd hoopt er steeds meer afval op in de stad. Bewoners zijn eerder in actie gekomen. Een manifestatie in Delfshaven met meerdere sprekers. Zie hier de reportage.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat