Confro gaat de confrontatie aan met basisleerlingen in IJsselmonde

Confro staat voor confrontatie, en die gaat Stichting Confro aan met leerlingen op basisschool Paus Joannes in Lombardijen. De kinderen worden door middel van theater en spel te aan het denken gezet over moeilijke onderwerpen als huiselijk geweld en pesten, en leren er zo ook over praten.

In 2017 zijn Lieke & Aloali Stichting Confro begonnen om taboes te doorbreken door middel van theater en dialoog. Bij verschillende projecten merkten Lieke en Aloali dat er zo veel was dat nog besproken moest worden. Ze merkten dat veel verhalen verborgen bleven in de maatschappij; de jeugd houdt veel voor zichzelf. De stichting gaat langs allerlei soorten scholen van het basisonderwijs tot aan het HBO en ze bestaan uit allerlei soorten mensen; van dialoog begeleiders tot aan theatermakers.

Vandaag wordt de dag afgetrapt met een kennismakingsronde, een aantal spellen, rots en water training, theater en gaan met elkaar in gesprek en bespreken daarin naar taboes, zoals verwaarlozing, discriminatie en eenzaamheid. ‘Je merkt echt dat de kinderen luisteren en zich openen naar confro,’ vertelt meester Jan van groep 6. Ook hij merkt het verschil dat het team maakt.

Benieuwd naar de reportage, bekijk ‘m hier.