Confronterende verhalen over discriminatie tijdens tentoonstelling Anne Frank

In Sportspeeltuin Hillesluis is vanaf deze week de Anne Frank tentoonstelling ‘Laat Me Mezelf Zijn’ te zien. Dit is speciaal voor de kinderen in Rotterdam opgezet om te vertellen over de situatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er wordt een vergelijking gemaakt met discriminatie in het verleden en het heden. Is daar wel een verandering in te zien?

Toen één van de kinderen van de sportspeeltuin op 4 mei aan vrijwilliger Cor de Geus vroeg waarom de vlag halfstok hing, wisten hij en zijn collega Jan Bergsma dat er iets iets niet klopte. Hun doel is de kinderen onderwijzen over de situatie waar Rotterdam zich in bevond tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Door middel van het inspirerende levensverhaal van Anne Frank willen Jan en Cor het verleden naar het heden halen. Hiermee wordt er een vergelijking gemaakt de mate van discriminatie toen en nu. Om dit te realiseren is er een bijzonder onderdeel aan de tentoonstelling toegevoegd, namelijk verhalen van jongeren van nu. Hoe ervaren zij discriminatie en is er wel iets veranderd door de jaren heen?

De Anne Frank tentoonstelling ´Laat Me Mezelf Zijn´ is tot 30 mei te zien in Sportspeeltuin Hillesluis.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter