Contant betalen in de bus binnenkort niet meer mogelijk

Vanaf 15 december 2019 kunnen reizigers in de bus alleen nog maar met pin of creditcard betalen. RET neemt dit besluit om meer veiligheid op de bus te brengen. Pinnen in de bus is al langere tijd mogelijk.

Met het afschaffen van contante betalingen draagt RET bij aan de landelijke trend om alleen nog digitale of barcodebetalingen te accepteren. De vervoersorganisatie wil hiermee buschauffeurs en reizigers beschermen tegen overvallen. In 2016 en 2017 werden in Rotterdam vier busbestuurders overvallen.

Reizigers kunnen nu nog contant betalen voor de 2-uurskaartjes en de ritjes met de BOB-bus. RET voerde in 2017 het pinsysteem in. In dat jaar werd ook aangekondigd dat in 2019 het contant betalen zou verdwijnen uit de bussen.
Nu kunnen reizigers wel nog contant betalen in de tram. Op termijn zal ook dit verdwijnen.

Reizigers worden geïnformeerd over de informatiecampagne die deze week van start gaat. Buschauffeurs delen informatiekaartjes uit aan reizigers die nu nog met contant geld betalen. Daarnaast gaan in de laatste weken voor de overgang teams langs bushaltes om reizigers op de hoogte te stellen van de verandering. Ook abri’s, posters en schermen in de bus worden gebruikt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat