Coole technologie tijdens de World Port Hackathon

Een Hackathon, ik hoor je al denken. Tijdens de World Port Hackathon 2015 dat plaatsvond op de RDM Rotterdam gaan ontwikkelaars, hackers en studenten aan de slag met data om echte challenges uit de Rotterdamse haven op te lossen.
Het doel van de Hackathon is om met bestaande data op een innovatieve manier toepassingen zoals bijvoorbeeld apps te ontwikkelen, die een meerwaarde hebben voor bedrijven, de haven of juist voor de gewone burgers. De World Port Hackathon wordt in co-creatie met de bedrijven en instanties uit de Rotterdamse Haven en logistiek georganiseerd. Het Havenbedrijf heeft bij deze bijeenkomst een flinke inbreng, zij levert namelijk data over scheepsbewegingen, het achterland netwerk en geografische data.

De deelnemers strijden om twee flinke prijzen die er te winnen zijn. Eén voor de toepassing met het beste business model en de andere prijs is voor de toepassing die de meeste impact maakt op de doelstellingen van de Havenvisie 2030, de strategische toekomstvisie van het Havenbedrijf. Open Rotterdam was erbij!

DE ZOMER IS OPEN is geproduceerd i.s.m. Video Werkt | www.videowerkt.nl