Coolhaven Connect: In actie tegen straatintimidatie

Coolhaven Connect is er weer met een nieuwe podcastaflevering genaamd: Connecten doe je anders. In deze aflevering een speciale campagne tegen straatintimidatie in Rotterdam. Deze aflevering is vooral bedoeld om jongeren aan te zetten om straatintimidatie onderling bespreekbaar te maken, en waar nodig, ruimte te creëren elkaar hier ook op aan te spreken.

Nagenoeg worden bijna alle vrouwen incidenteel of vaker seksueel geïntimideerd. In Rotterdam worden maar liefst 47 procent van de vrouwen dagelijks lastig gevallen met seksuele straatintimidatie, maar ook niet alleen vrouwen. Coolhaven Connect wil dit maatschappelijke probleem onder de jongeren aankaarten. Host Sam is de aanjager van deze campagne. Aan de hand van achtergronden en persoonlijke verhalen, komt in de podcast aan bod wat je er tegen kunt doen. Hoe je daar zowel on- als offline ook in jouw omgeving aandacht voor kunt vragen. Aan de podcasttafel schuiven Zoë, Thaliss en Anastasiya aan. Hierin vertellen ze hoe zij omgaan met straatintimidatie.

Luister hier naar de podcast

Coolhaven Connect is een nieuw initiatief opgezet door jongeren uit Rotterdam-West om een stadsbrede on- en offline community voor jongeren op te zetten. Hier leren ze te werken aan hun eigen netwerk ondernemers en representatie skills, onder meer door masterclass-reeksen en om maandelijks toffe events te organiseren, gericht op bewustwording en netwerkontwikkeling. Het kernteam komt iedere woensdag van 16.30 tot 18.00 uur bijeen. Ook daar ben je van harte welkom om onze community te komen versterken. Coolhaven Connect kun je volgen via Instagram en ook als podcast reeks, online en via OPEN Rotterdam.