Coolhavenbrug blijft tot zeker tweede kwartaal 2023 afgesloten

De reparaties aan de Coolhavenbrug gaan naar verwachting nog zeker tot het tweede kwartaal van 2023 duren. Dat blijkt uit een brief van Wethouder Vincent Karremans, Wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit aan het college. Het betekent dat de brug tot minimaal april 2023 in open stand blijft staan voor al het vaarverkeer en dat automobilisten en fietsers moeten omrijden over de Parkhavenbrug.

De reparaties die uitgevoerd moeten worden blijken groter dan verwacht en moeten daarnaast ook allemaal worden uitgevoerd terwijl de brug open staat. Uit het onderzoek van de afgelopen weken is naar voren gekomen dat alle vier de draaipunten van de brug moeten worden vervangen, er bleken namelijk diep in de constructie scheuren verstopt te zitten. Dat de brug daarbij open moet blijven voor alle boten maakt het repareren helaas een stuk lastiger.

Levertijd
Dat het repareren van de brug in open stand zo ingewikkeld is, is niet de enige reden dat de gemeente niet direct kan beginnen met het repareren van de brug; ze moeten ook wachten op de nieuwe draaipunten. Deze op maat gemaakte, stalen onderdelen kunnen waarschijnlijk pas in januari geleverd worden.

De Parkhavenbrug, waarover iedereen moet omrijden, komt uit dezelfde tijd als de Coolhavenbrug. Even werd gevreesd dat er bij deze brug dezelfde scheuren en problemen zouden zijn ontstaan. Maar gelukkig blijkt, ook na extra controle, vooralsnog niets aan de hand. Binnenkort wordt de Parkhavenbrug met een ultrasone technologie nog wat grondiger onderzocht en zou het zo kunnen zijn dat er alsnog problemen aan het licht komen.