Coolsingel 75 onbewoonbaar, tientallen mensen dakloos

Vastgoedbeheer Camelot en Gemeente Rotterdam heeft besloten dat pand Coolsingel 75 onbewoonbaar is. De 50 gedupeerden krijgen geen tijdelijke woning vanuit de gemeente. Volgende week zijn de huurders verplicht om hun spullen op te halen.

In de loop van donderdagavond, 3 oktober, is er brand geweest in het pand. Een zwerver stak in de algemene ruimte een matras in de fik. Op dezelfde avond hoorden de bewoners dat zij het gebouw moesten verlaten. In de aanwezigheid van de politie, brandweer en een inspecteur van Bouw-en Woningtoezicht Rotterdam kregen zij tien minuten om belangrijke spullen mee te nemen. In het verleden zijn er een aantal meldingen gemaakt door bewoners om een piepende rookmelder en een defecte voordeur.

Volgens Jos Dekker, één van de gedupeerden, vinden de bewoners dat Camelot nalatig is met brandpreventie en hopen op een tegemoetkoming. De bewoners van het gebouw betaalden nota bene maandelijks servicekosten. “Ik ben nu bij mijn vriendin”, vertelt Jos, ”maar anderen hebben geen woning”. Vanuit Camelot krijgen zij twee nachten een hotelkamer aangeboden, met een vergoeding van €50,- per nacht. Nu is er nog veel onduidelijkheid vanuit het vastgoedbeheer. “Camelot geeft geen antwoord als je belt”, zegt Jos.

Camelot is een antikraakpand en verhuurt betaalbare woningen in Rotterdam.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D10216126368691548%26id%3D1220499380&width=500″ width=”500″ height=”314″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

Foto: Google Maps

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat