Coolsingel wordt nachtelijke openluchtbioscoop

De tentoonstelling Eerbetoon aan een Avenue maakt van de Coolsingel een nachtelijke openlucht bioscoop. Op gevels, in etalages en op ramen van leegstaande panden op de Coolsingel worden van 8 januari tot en met 9 februari 2014 korte films van vermaarde internationale videokunstenaars vertoond.
De tentoonstelling Eerbetoon aan een Avenue is een ode aan de Coolsingel en legt de stille kracht ervan bloot. De Coolsingel is fascinerend en vol ambitie en potentieel, maar ook chaotisch en grillig. De sfeer op de Coolsingel verndert om de tien meter. Geen straat die zoveel discussie oproept als de Coolsingel.

Om de verborgen krachten van deze bijzondere duizend meter te tonen en in te zoomen op de beleving van onze publieke ruimte, brengt Sculpture International Rotterdam de Coolsingel een eerbetoon. Van 8 januari tot en met 9 februari 2014 leidt een zinnenprikkelende route langs een tiental videowerken op gevels aan de Coolsingel. Bezoekers kunnen de werken in deze periode elke dag tussen zonsondergang en zonsopgang op eigen gelegenheid bekijken. Daarnaast worden ook speciale wandelingen goerganiseerd met diner en live muziek, een kroegentocht en ontbijt. Eerbetoon aan een Avenue roept vragen op zoals: wie maakt de stad? Wie vormt de publieke ruimte? 

8 januari t/m 9 februari 2014
Dagelijks van zonsondergang tot zonsopgang
Coolsingel, Rotterdam
Toegang is gratis
Meer informatie op www.eerbetoonaaneenavenue.nl.