Coolsingelpraat onderzoekt het belang van een cultuurcampus op Zuid

In de derde aflevering van Coolsingelpraat, de politieke podcast van Rotterdam, hebben we het over de plannen voor een cultuurcampus op Zuid. Te gast zijn wethouder van onderwijs & cultuur, Said Kasmi, sociaal cultureel ondernemer Lorenzo elstak en woordkunstenaar YMP.

Als het aan het stadsbestuur ligt, heeft Rotterdam Zuid een flinke inhaalslag te gaan op het gebied van kunst en cultuur. Daarom moet er een cultuurcampus komen met opleidingen, activiteiten en een podium voor kunst, debatten en tentoonstellingen. Voor dit complex, van ongeveer 50.000 vierkante meter, is een investering nodig van 300 miljoen euro. 

Voorafgaand aan deze aflevering van de podcast, bezochten we het Zadkine Startcollege op Zuid en stelden daar de vraag: “Waarom heeft Rotterdam Zuid een speciaal cultuurcampus nodig en hoe zou die eruit moeten gaan zien?

 

Meer weten over de cultuurcampus op Zuid? Luister hier de podcast gasten YMP en Said Kasmi.

<iframe width=”100%” height=”300″ scrolling=”no” frameborder=”no” allow=”autoplay” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/695892561&color=%2300ff57&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true”></iframe>

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat