Corne uit Delfshaven maakt chocolade in de vorm van zijn blindengeleidehond Joska

Corne en zijn vrouw Connie zijn allebei blind. Sinds 2014 heeft Connie blindengeleidehond Joska om haar buitenshuis te helpen. Om geld in te zamelen voor KNGF geleidehonden maakt Corne chocolaatjes in de vorm van Joska’s kop.

Al van jongs af aan heeft Corne een passie voor koken, zijn blindheid heeft hem daarbij nooit beperkt. Hij gebruikt handige hulpmiddelen, zo heeft hij een weegschaal en thermometer die praten. De chocolaatjes in de vorm van Joska’s kop maakt hij gewoon in zijn eigen keuken. Een paar jaar geleden liet hij een professionele mal maken van de kop van Joska, inmiddels heeft hij er 6. Ze zijn bijna identiek, alleen het oortje is op de mal anders dan in het echt.

Joska is vereeuwigd in chocolade omdat ze een belangrijke rol speelt in het leven van haar baasjes. Zonder haar kan Connie de deur niet meer uit, ze helpt haar buiten over stoepjes, naar het zebrapad en bij het ontwijken van lantaarnpalen.

Goed doel
De opbrengst van de chocolaatjes, die zowel in Nederland als in het buitenland verkocht worden, gaat naar KNGF geleidehonden. Want de opleiding van een geleidehond is heel duur, een hond kan wel 150.000 euro kosten. Connie en Corne dragen op deze manier graag hun steentje bij.