Corona Rules: Sara vertolkt de coronamaatregelen in het Servisch

In het nieuwe televisieprogramma ‘Corona Rules’ leggen meertalige kinderen de belangrijkste coronaregels uit in hun tweede taal. Denk aan: handen wassen, mondkapje dragen, afstand houden, niet meer dan drie mensen op bezoek of op straat en geen hand schudden of knuffelen buiten je familie.

In deze aflevering is Sara aan de beurt. Zij legt de regels uit in het Servisch.

У „Коронским правилима“ вишејезична pотердамска деца објашњавају најважније мере против Короне на свом другом језику. У овој емисији је на реду Сара. Она објашњава правила на српском језику.

Taal niet machtig
Voor bedenker van het programma Mieke van der Linden en haar team was de communicatie over de regels al lang een doorn in het oog. “Alle maatregelen over COVID-19 worden in het Nederlands aangekondigd, terwijl er heel veel mensen in Rotterdam wonen die de taal niet machtig zijn. Een hoop slachtoffers van het virus blijken juist onder groepen met een migratieachtergrond te vallen.”

Deze serie is een vervolg op de meertalige informatievoorziening die OPEN Rotterdam al sinds de eerste lockdown aanbiedt vanuit de publieke opdracht die het heeft.