Coronaproof Songfestival: ‘Rotterdam will open up again!’

Coronaproof Songfestival

Toen vorig jaar bekend werd dat het Songfestival door corona niet doorging, waren er veel teleurgestelde gezichten. Het is wederom nog niet zeker of er publiek bij kan zijn, maar hoe dan ook gaat het songfestival dit jaar wel door in Rotterdam!

De organisatie heeft sinds de afgelasting hard gewerkt aan vier flexibele scenario’s, zodat het evenement dit jaar wel door kan gaan. Voor nu is door de EBU, Host Broadcaster en Host City gekozen voor scenario B. “In dit scenario worden alle 41 delegaties ontvangen in de stad en treden ze op in Rotterdam Ahoy. Of en dan wel hoeveel publiek aanwezig kan zijn bij de shows wordt op een later moment besloten”, zo wordt uitgelegd op de website van Gemeente Rotterdam.

Aan het Eurovisie Songfestival zit een stadsprogramma vast, genaamd Eurovision Village en een plek voor afterparties: EuroClub. Hiervoor wordt gezocht naar mogelijke alternatieven, in fysieke en digitale vorm, als het onmogelijk wordt om publiek te ontvangen tijdens het Songfestival op 18, 20 en 22 mei. Hoe die alternatieven er precies uit gaan zien, is nog niet bekend.

Songfestivalwethouder Said Kasmi is optimistisch en enthousiast: “Het Songfestival in Rotterdam, live vanuit Ahoy, is een lichtpuntje om met elkaar naar uit te kijken”. Er wordt hard gewerkt achter de schermen, om er samen toch nog een feestje van te maken. “Hoe dan ook: Rotterdam will open up again!”, aldus Kasmi.