Coronaversoepelingen: EK kijken op meerdere schermen en weer publiek op tribune

Komend weekend is het eindelijk zover: de coronaregels worden versoepeld. Bijna nergens meer een mondkapje op, onbeperkt bezoek ontvangen en met z’n allen naar de kroeg of club zonder reservering.

Uiteraard blijven de basisregels nog wel van kracht. Dat betekent voorlopig nog wel anderhalve meter afstand houden (dus zo dicht op elkaar staan als op bovenstaande foto zit er voorlopig nog niet in), regelmatig je handen wassen en niezen en hoesten in je elleboog. Desalniettemin betekenen deze versoepelingen dat je dit weekend de EK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Tsjechië op grote schermen kunt volgen op het terras.

“Helaas mogen we van de gemeente geen méga grote schermen plaatsen”, vertelt Mitchell Hettema van de Huiskantine. “Maar met een maximum van 65 inch op de buitenterrassen zul je de wedstrijd toch prima kunnen volgen bij de kroegen hier bij de Oude Haven.” Volgens Mitchell zetten de meeste café daar meerdere televisies buiten. Ook Belgisch Biercafé Boudewijn op de Nieuwe Binnenweg zendt de achtste finales van het EK uit.

Sparta O18
Publiek mag vanaf zaterdag ook weer aanwezig zijn bij sportwedstrijden. Dat betekent niet alleen de terugkeer van ouders bij sporttrainingen en wedstrijden, ook voetbalstadions mogen – onder voorwaarde van een aantal regels – weer publiek ontvangen. Zo kunnen Spartanen aanstaande zaterdag om 14.30 uur gratis naar binnen bij het Kasteel om de jeugd van Sparta O18 het te zien opnemen tegen sc Heerenveen O18. Met een biertje erbij, want de kantine op het Kasteel is ook gewoon weer open. Nou nog hopen dat het lekker weer wordt!

Rotterdammers genoten al van de vorige versoepelingen, bekijk ons item daarover hieronder.