Creatieve zomerschool van collectief STORE gratis voor Rotterdamse scholieren

Deze zomer kunnen scholieren vanaf 14 jaar creatief bezig zijn tijdens de zomerschool van STORE. Zij krijgen onder andere les van een echte ontwerper en choreograaf. “Het idee achter de summer schools is om creatieve vakken toegankelijker te maken voor de jeugd. We bieden de summer schools dan ook gratis aan, zodat het voor iedereen mogelijk is om deel te nemen”.

Dit jaar worden er twee verschillende thema’s georganiseerd, ‘Choreography of Ice Cream’ en ‘Virtual Kinesthetics’. “Tijdens de eerste summer school moeten de jongeren samen een ijsmachine maken. Het idee is dat die machine dan wordt bestuurd door middel van dans”, vertelt Tessa Geuze, één van de initiatiefnemers van STORE. “Iedereen moet dus bewegen om die machine aan de praat te krijgen.”

De eerste zomerschool vindt plaats van 22 tot 25 juli en de tweede van 2 tot 8 augustus. Op de laatste dag van beide zomerscholen wordt er een tentoonstelling gehouden voor publiek.

STORE
STORE is een collectief van beeldend kunstenaars, ontwerpers en architecten die samen werken vanuit Rotterdam en Londen. Zij zetten zich in om kunst en design toegankelijk te maken voor iedereen door middel van een gratis educatief programma en openbare evenementen.