Crematorium Rotterdam opent deuren op Valentijnsdag

Crematorium Rotterdam opent zaterdag 14 februari haar deuren van 16.00 tot 18.00 uur. Valentijnsdag is de dag dat je aan mensen van wie je houdt, extra laat merken wat ze voor je betekenen. De crematorium aan de Maeterlinckweg 101 stelt daarom nabestaanden in de gelegenheid om op hun eigen manier hun dierbare(n) te herdenken.

Locatiemanager Rob Benningen: “De dood van iemand is heel vaak ook het einde van een lange relatie tussen mensen. Het hele jaar door zijn er dagen waarop je eraan wordt herinnerd dat je iets met elkaar deelde. Een verjaardag, je trouwdag, de dag waarop je elkaar leerde kennen, maar ook dagen als Valentijnsdag. Juist op zulke dagen voel je extra dat iemand er niet meer is. Ons crematorium is de plek waar iemand een dierbare heeft achtergelaten en daarom vonden wij het belangrijk op Valentijnsdag onze deuren open te zetten. Wij ontvangen iedereen met een kopje koffie of thee. Bezoekers mogen zelf invulling geven aan het moment dat ze hier zijn: een bloemetje leggen of een kaars opsteken.”


Jaarlijks verliezen zo’n 55.000 mensen hun partner door een overlijden. Voor veel mensen heeft dat verlies grote gevolgen. Gemiddeld stopt 25% van de achterblijvers daarna met werken en verzuimen mensen zo’n 170 dagen van hun werk als gevolg van rouw.